Menu

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ERZSÉBET TÁBORRAL KAPCSOLATBAN!

  Tisztelt Szülők!

 

Érkezés, regisztráció


Regisztrációra és a szállások elfoglalására az érkezés napján Zánkán 12:00 órától van lehetőség.

Bejelentkezéskor minden táborozó (gyermek és kísérő) színes karszalagot kap, melyet a táborozás során viselnie kell. Ez jelzi, melyik altáborba került a csoport. A karszalag átvételéhez szükség van minden gyermek diákigazolványára (amennyiben nincs, a kísérő igazolja a gyermek személyazonosságát), kísérők esetében személyi igazolványra, vagy más arcképes igazolványra.

 

A szobák beosztása csoportonként történik figyelembe véve többek között a csoportok létszámát, nemek szerinti megoszlását, életkort, ezért a szállásigények teljesítésére nincs lehetőség.


Étkezés
 

Az első napon ebédelni érkezési sorrendben lehet délután 15:00 óráig. Ezt követően kérjük, hogy mindig a regisztrációkor kapott időpontban kísérje csoportját az étkezésekre, ezzel elkerülve a torlódást. Azok a táborozók, akik a pályázati rendszerben jelölték ételérzékenységüket kiegészítő karszalagot kapnak, melynek felmutatásával az étteremben a számukra megfelelő menüt kapják. Kérjük, ezt szóban is jelezzék a konyhai személyzetnek, s figyeljenek rá, ellenőrizzék minden esetben, hogy a gyermekek a számukra előírt ételt kapják. A távozás napján hideg csomagot biztosítunk, melyet a reggelinél vehetnek át. 


Tábori élet, közös rendezvények
 

Regula Móka: Vasárnap regisztráció és beköltözés után kötelező szabályismereti játékon, a Regula Mókán kell minden csoportnak részt vennie. Ennek kezdési időpontja altáboronként eltérő, erről az altáborvezető ad pontos tájékoztatást. A játék során négy állomást kell teljesíteni, melyen megszerezhetik első pecsétjeiket a táborozók.
 

Táborvezetői tájékoztató: Altáboronként eltérő időpontban 16:20 és 18:40 óra között a Táborvezető és az altáborvezető meglátogatja a kísérőket és a legfontosabb tudnivalókról tájékoztatja őket. Fontos, hogy az altáborvezető által megadott időpontban csoportonként legalább egy kísérő érkezzen az altábori zászlóhoz.
 

Altábori nyitó ceremónia: 20:00 órára minden táborozónak a saját zászlóterére kell érkezni, ahol rövid ünnepség keretében felhúzzák a saját zászlójukat, majd közösen a 20:30-kor kezdődő Nyitóünnepségre vonulnak a TESO-k (Tábori Együttműködést Segítő Operatív munkatársak) vezetésével, s elfoglalják a számukra kijelölt helyet.

Takarodó: 22:00 órakor csend borul a táborra, hagyjuk egymást pihenni.

Reggeli torna: Hétfőtől csütörtökig minden reggel ébresztő után lehetőség van játékos reggeli testmozgásra. Ha szeretnének ezen részt venni, előző este jelezzék igényüket az altáborvezetőnek.

 

Reggeli ceremónia: Hétfő reggeltől csütörtök reggelig napindító, hangulatfokozó altábori találkozás, ahol az aznapi programokról értesülnek a táborozók. Kihagyni nem érdemes. 

Délelőtti programok: TESO-k vagy más szolgáltatók által szervezett élményfoglalkozások, melyek a sport és egészséges életmód, kultúra és művészetek, tudomány és önismeret valamint hagyományőrzés témakörében szerveződnek.

Délutáni programok: TESO-k vagy más szolgáltatók által szervezett élményfoglalkozások, melyek a sport és egészséges életmód, kultúra és művészetek, tudomány és önismeret valamint hagyományőrzés témakörében szerveződnek.

Pecsétmustra: A táborozók egésznap a Tábori Kisokosban 8 kategóriában gyűjthetnek pecséteket, melyeket a TESO-k osztanak. Ezeket minden este 20:00-kor a saját zászlótéren összeszámoljuk. A hét végén minden kategóriában győztest hirdetünk. 

Esti programok: Kulturális rendezvények, koncertek, színház, mozi, tábortűz.
 

Élményprogramok


A táborozás ideje alatt minden programunk ingyenesen látogatható. Lehetőség van előzetes online jelentkezésre, melyet az e-táborok felületre belépve, az órarend menüpontot kiválasztva tehet meg. Ezáltal biztosíthatja csoportja helyét az adott programon. Természetesen, ha nem fért be egy választott programra, lehetőség van helyszíni pótjelentkezésekre a kapacitások függvényében, vagy más élményelem használatára. Kérjük, hogy a kiválasztott programoknál, például sárkányhajózás, sétahajózás, trambulin vagy gokart, minden esetben ügyeljenek a pontos érkezésre. A programtervezésnél és jelentkezésnél szíveskedjen figyelembe venni, hogy a gokart 12 éves korig használható.

A tábor programjainak és rendezvényeinek időpontja, helyszíne változhat. Elsősorban az időjárás függvényében, de más tényezők is befolyásolhatják. A sárkányhajózás, hajózás például a táborozók biztonsága érdekében nagy szél vagy viharjelzés esetén is elmaradhat. A meghirdetett események alacsony jelentkező szám vagy egyéb okok miatt törlődhetnek. Ilyenkor javasoljuk a tábor egyéb eszközeinek használatát. Ugyanígy kérjük, vegye figyelembe, hogy lehet eltérés a két táborhelyszín (Zánka és Fonyódliget) lehetőségei, adott turnusban megvalósuló programjai között. 


Játékok és eszközök


Sporteszközök, társasjátékok használatára is biztosítunk lehetőséget. Ezek listáját minden altáborban elérhetővé tesszük. Fonyódligeten az étteremnél található infopontnál és az Alaptáborban van lehetőség „kölcsönözni” hétfőn, kedden 9:00 és 12:00 óra között. Ettől eltérő időpontban a TESO-k vagy a táborvezető segítségét kérje. Az eszközöket legkésőbb az elutazás napján, a kiköltözés előtt le kell adni az altáborvezetőnek.
 

Zánkán minden altáborban található társasjáték és sporteszköz, melyeket az altáborvezetőktől tudnak elkérni. Ezeket kérjük, hogy használat után vigyék vissza a helyükre.


Tábor elhagyása


A tábort a távozás napján a reggelit követően kell elhagyni legkésőbb 10:00 óráig.

 

 

HÁZIREND

 

 

Go to top